Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Luik

  • Henri Verbeek
  • 08 Sep, 22
  • 12 May, 23
Elektrische step in Luik

Wil je Luik voor een dagje gaan bezoeken? Dan kan het een leuk idee zijn om de stad te verkennen met een elektrische step. Zo kun je op verschillende manieren een elektrische step huren in Luik. De meest gekozen mogelijkheid is in dat geval het huren van een elektrische deelstep. Deze vind je op bijna alle hoeken van de straat en zijn eenvoudig te gebruiken.

In Luik is er op dit moment slechts één deelstepaanbieder actief, namelijk Dott. Hoe het huren van een elektrische step in Luik precies werkt en wat het kost gaan we je op deze pagina vertellen. Ook vertellen we je graag wat meer over de regels die gelden voor het rijden op een elektrische step in België. Lees je met ons mee?

Kan ik een elektrische step huren in Luik?

Het huren van een elektrische step in Luik is vrij eenvoudig. Hiervoor heb je enkel een smartphone nodig en dien je ouder te zijn dan 16 jaar. Zoals gezegd is er in Luik slechts één deelstepaanbieder actief genaamd Dott. Eerst zal je de Dott app dus moeten downloaden voordat je een deelstep kunt gebruiken. Hieronder leggen we je precies uit hoe dat werkt:

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Hoe zit het met de kosten?

Als er meerdere aanbieders van deelsteps aanwezig zijn in een stad, dan kunnen de kosten nogal verschillen. Echter kan je in Luik alleen een elektrische step huren via deelstep aanbieder Dott. Hieronder hebben we daarom de kosten voor het huren van een elektrische step in Luik in een overzicht gezet.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Dott € 1,- € 0,23 € 5,60 App bekijken App bekijken

Profiteer van gratis ritten

Wil je graag profiteren van gratis ritten op een elektrische step in Luik? Dan biedt Dott hier speciale promoties voor aan. Zo is het mogelijk om in de app een persoonlijke code te delen met vrienden waardoor jullie beiden 2 x gratis ontgrendelen en 2 x 20 minuten gratis rijden ontvangen.

Tik in het app-menu op 'Verdien gratis ritten' voor jouw persoonlijke code. Vervolgens kun je de code via de app delen met personen in je contactenlijst door op 'Delen met vrienden' te klikken. Ook is het mogelijk om de persoonlijke code te kopiëren en via een bericht naar vrienden te sturen.

Houd er rekening mee dat de personen die jouw persoonlijke code gebruiken nieuwe rijders moeten zijn. Zij mogen dus nog geen eerdere ritten geregistreerd hebben staan op hun account. Bovendien zijn de twee gratis ritten (inclusief gratis ontgrendelen) de eerste 20 minuten gratis. Duurt de rit langer? Dan betaal je voor de extra minuten het standaardtarief.

De regels voor het gebruik van een elektrische step in Luik

Een elektrische step huren in Luik is erg leuk, maar het is ook belangrijk om te weten welke regels er precies gelden. Aangezien je met een elektrische step deelneemt aan het verkeer gelden er ook een aantal verkeersregels. Hieronder hebben we de belangrijkste alvast voor je onder elkaar gezet.

  • Het dragen van een helm is niet verplicht;
  • Er geldt een minimum leeftijd van 16 jaar;
  • Je mag niet met meer dan één persoon op de elektrische step rijden;
  • Bij een snelheid lager dan 6 km/u word je aangemerkt als voetganger en dien je op het trottoir te rijden;
  • Bij snelheden boven de 6 km/u (tot maximaal 25 km/u) word je aangemerkt als fietser en dien je gebruik te maken van het fietspad, indien aanwezig;
  • Het is niet toegestaan om te rijden onder invloed van drugs of alcohol.

Naast bovenstaande regels zijn er in België nog meer verkeersregels die gelden voor de elektrische step. Wil je een volledig overzicht van alle regels? Neem dan een kijkje op onze pagina over de elektrische step in België.

Elektrische step in Luik kopen?

Ben je inwoner van Luik of ga je voor langere tijd de stad bezoeken? Dan kan het wellicht interessant zijn om een eigen elektrische step te kopen. Met een elektrische step kun je jezelf namelijk gemakkelijk verplaatsen door de drukke straten van Luik. Bovendien is het een relatief goedkope en duurzame manier om jezelf te vervoeren.

Mocht je graag een elektrische step willen kopen? Dan ben je bij Nr1elektrischestep aan het juiste adres. Neem een kijkje in onze webshop en ontdek het ruime aanbod van elektrische steps van de hoogste kwaliteit. Houd bij het kiezen van een e-step rekening met jouw wensen en eisen om het meest geschikte model te vinden. Eventueel kun je contact met ons opnemen voor hulp en advies.

Bestellingen boven de € 50,- worden gratis verzonden in Nederland en België

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden