Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Kortrijk

  • Henri Verbeek
  • 30 Aug, 22
  • 12 May, 23
Elektrische step in Kortrijk

Rijden met een elektrische step in Kortrijk is superleuk. Maar moet je hier een eigen elektrische step voor hebben? Het antwoord hierop is kort en krachtig: nee.

Om met een elektrische door Kortrijk te cruisen heb je tegenwoordig namelijk niets méér nodig dan alleen een smartphone. Zo kun je sinds 2019 een elektrische deelstep huren om alle hoeken van Kortrijk te verkennen.

Echter vraag je jezelf wellicht af hoe het precies werkt en wat de kosten hiervoor zijn. Op deze pagina gaan we je alles uitleggen over het rijden op een elektrische step in Kortrijk. Lees je met ons mee?

Hoe kun je gebruik maken van een elektrische deelstep in Kortrijk?

In Kortrijk heb je de mogelijkheid om een elektrische deelstep van deelstepaanbieder Bird te huren. Hiervoor heb je alleen een Smartphone nodig waarop je de Bird app download en vervolgens een account aanmaakt. Hieronder leggen we je precies uit hoe het werkt van A tot Z.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Wat zijn de kosten?

Zoals je wellicht al hebt vernomen kun je in Kortrijk een elektrische step huren van het deelstepbedrijf Bird. Hier zitten echter wel enige kosten aan verbonden. Wij hebben hieronder daarom een overzicht gemaakt zodat je direct ziet hoeveel een rit op een elektrische step in Kortrijk zal gaan kosten.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Bird € 1,- € 0,25 € 6,- App bekijken App bekijken

Profiteer van een gratis rit

Ondanks dat het huren van een elektrische step in Kortrijk niet heel prijzig is, kun je alsnog profiteren van een gratis rit. In de Bird app vind je namelijk een persoonlijke 'refferal code' die je kunt delen met anderen. Wanneer vrienden, familie of kennissen jouw persoonlijke code gebruiken voor het aanmaken van een account, ontvangen jullie beiden een gratis rit.

Houd er rekening mee dat vrienden de code moeten gebruiken vóórdat zij hun eerste rit maken. Vervolgens ontvangen jullie beiden een gratis rit ter waarde van € 5,- (samen dus een korting van maar liefst € 10,-).

Hoe zit het met de regels voor een elektrische step in Kortrijk?

Net als voor alle anderen vervoersmiddelen gelden er ook regels voor de elektrische step in Kortrijk. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt wanneer je een deelstep gaat huren. Zo voorkom je namelijk dat je een boete krijgt of terecht komt in een gevaarlijke verkeerssituatie. Hieronder volgen daarom een aantal belangrijke regels die gelden voor het gebruik van elektrische steps in Kortrijk.

  • In Kortrijk mag je in de meeste zones maximaal 25 km/u rijden op de elektrische step;
  • Er geldt een minimale leeftijd van 18 jaar;
  • Rijd je zachter dan 6 km/u, dan dien je op het trottoir te rijden of in een voetgangerszone;
  • Op het trottoir of in een voetgangerszone dien je verplicht de snelheid te verlagen tot maximaal 6 km/u;
  • Als je harder rijdt dan 6 km/u dien je gebruik te maken van het fietspad, indien aanwezig.

In België gelden meer regels voor de elektrische step? Mocht je hier benieuwd naar zijn, lees dan ons informatieve artikel hierover.

Waar mogen de elektrische steps in Kortrijk geparkeerd worden?

In Kortrijk zijn er net als in sommige andere steden zogeheten free-floating zones aanwezig. Dit zijn zones waar je de elektrische step vrij mag parkeren zolang niemand hier hinder aan ondervindt. Binnen de R8-zone en 't Hoge van Kortrijk worden dergelijke zones gehanteerd.

Ga je buiten de R8-zone met de elektrische step? Dan zullen hier speciale parkeerplekken aanwezig zijn waar je de elektrische deelsteps terug dient te plaatsen. In de app van Bird worden de free-floating zones en parkeerhubs duidelijk aangegeven

Elektrische step in Kortrijk kopen?

Woon je in Kortrijk of ga je voor één of meerdere dagen de stad bezoeken? Dan kan het wellicht fijn zijn om je eigen elektrische step te kopen. Bij Nr1elektrischestep vind je het grootste aanbod van elektrische steps van de hoogste kwaliteit. Hierdoor vind je gegarandeerd een model dat bij je past en kun je deze eenvoudig online bestellen.

Mocht je het lastig vinden om een geschikt model te vinden? Neem dan contact op met onze deskundige klantenservice. Zij helpen je graag verder bij het vinden van een e-step die voldoet aan jouw behoeften. Aan de hand van jouw wensen en eisen kunnen we je advies geven over de mogelijkheden.

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis in Nederland en België geleverd 

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden