Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step leasen: hoe werkt het & wat zijn de mogelijkheden?

  • Henri Verbeek
  • 10 Nov, 22
  • 17 Nov, 22
Elektrische step leasen: hoe werkt het & wat zijn de mogelijkheden?

Het kopen van een nieuwe elektrische step kan redelijk prijzig zijn. Daarom kun je tegenwoordig ook een elektrische step leasen. In dat geval betaal je een vast bedrag per maand voor de e-step, verzekering en eventueel onderhoud.

Een e-step leasen kan handig zijn wanneer je van plan bent om de step voor een bepaalde periode te gebruiken. Echter is het in sommige gevallen goedkoper om een eigen elektrische step aan te schaffen. Toch willen we je graag meer vertellen over de verschillende opties en wanneer het een goede keuze kan zijn om te kiezen voor het leasen van een elektrische step.

Kan ik een elektrische step leasen?

Tegenwoordig zijn er diverse bedrijven waarbij het mogelijk is om een elektrische step te leasen. Aangezien de kosten voor een eigen elektrische step al gauw oplopen tot in de honderden euro's, is het voor sommige mensen toegankelijker om te kiezen voor een lease elektrische step.

Wanneer je kiest voor het leasen van een e-step hoef je niet in één keer een fors bedrag te betalen. In plaats daarvan betaal je een maandelijks bedrag voor de elektrische step, verzekering en onderhoud. Bovendien is het afsluiten van een leasecontract voor een elektrische step meestal snel geregeld en weet je direct wat jouw mogelijkheden zijn.

Waarom een e-step leasen?

De voornaamste reden om te kiezen voor een e-step leasen heeft te maken met het feit dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen. Een bijkomend voordeel is dat de leaseprijs meestal inclusief verzekering en onderhoud is. Dat wil zeggen dat je naast het maandelijks te betalen bedrag geen extra kosten zal hebben voor de elektrische step. Een groot voordeel voor mensen met een kleinere portemonnee.

Hoe kan ik een elektrische step leasen?

Een elektrische step leasen is tegenwoordig vrij eenvoudig. Vanwege het grote (online) aanbod heb je binnen no time een leasemaatschappij gevonden waarbij het mogelijk is om een e-step te leasen. Volg onderstaand stappenplan om een leasecontract af te sluiten voor een elektrische step.

  1. Ga op zoek naar een (online) aanbieder waarbij het mogelijk is om een elektrische step te leasen;
  2. Bekijk of het bedrijf de step levert in jouw regio/stad;
  3. Ontdek het aanbod en kies een e-step uit die je wilt leasen;
  4. Bij sommige aanbieders is het mogelijk om de e-step naar eigen wens samen te stellen;
  5. Doe een aanvraag voor het leasecontract en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn;
  6. Zodra de leaseaanvraag wordt goedgekeurd maak je een afspraak om de step te laten bezorgen;
  7. Na het afleveren van de elektrische step ben je klaar voor je eerste rit.

Wat zijn de kosten van een e-step leasen?

De kosten voor het leasen van een e-step variëren per aanbieder en worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Denk hierbij aan factoren zoals de aanschafprijs, onderhoud en verzekering van de e-step. Echter zal ook de contractduur en de hoogte van de rente invloed hebben op de maandelijkse leaseprijs.

Als we gaan kijken naar verschillende aanbieders van e-scooter leasing zien we dat je ongeveer € 30,- tot € 50,- per maand betaald voor een elektrische step met een aanschafwaarde van ongeveer € 500,-. Voor een elektrische step met een aanschafprijs van ongeveer € 200,- betaal je maandelijks tussen de € 10,- en € 20,-.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden

Kies je ervoor om een e-step te leasen? Houd dan rekening met het feit dat de step geen eigendom is van jou. Nadat het leasecontract is afgelopen zal je de elektrische step weer moeten inleveren bij de partij waar je het leasecontract hebt afgesloten. Tijdens de leaseperiode blijft de step eigendom van de leasemaatschappij.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je een 'lening' aangaat. De resterende betalingstermijnen van het leasecontract worden gezien als schuld en daarom geregistreerd bij het BKR. Ondanks dat dit niet per se van grote invloed zal zijn op andere leningen (wanneer je op tijd betaald), is het wel belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Een ander belangrijk onderdeel om rekening mee te houden is de hoogte van de maandelijkse leaseprijs. Zo betaal je vaak relatief veel per maand ten opzichte van de aanschafprijs van de elektrische step. Maak daarom altijd een goede afweging tussen een elektrische step leasen of een elektrische step kopen.

Elektrische step kopen bij Nr1elektrischestep

Een elektrische step leasen kan in sommige gevallen uitkomst bieden, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd even voordelig te zijn. Zo betaal je vaak relatief veel per maand ten opzichte van de aanschafprijs van de step.

Stel je sluit een leasecontract af van 12 maanden voor € 40,- per maand, inclusief verzekering en onderhoud. Een voordeel is dan dat je geen eigen verzekering hoeft af te sluiten en je voor onderhoud aan kunt kloppen bij de leasemaatschappij. Echter is de aanschafwaarde van de step die je leaset € 500,-. Na 12 maanden heb je € 480,- betaald, terwijl de e-step geen eigendom is van jou.

In bovenstaand voorbeeld is het voordeliger om een eigen elektrische step te kopen. Je kunt de step dan namelijk langer dan 12 maanden gebruiken en eventueel nog verkopen aangezien je economisch eigenaar bent van de e-step.

Mocht je vanwege financiële redenen toch overwegen om een elektrische step te leasen? Ontdek dan de mogelijkheden om een elektrische step achteraf of in termijnen te betalen. Bij Nr1elektrischestep heb je de mogelijkheid om achteraf of gespreid te betalen. Bekijk daarom direct ons ruime assortiment en vindt de elektrische step die voldoet aan jouw behoeften.

Bekijk alle elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden