Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step in Hasselt

  • Henri Verbeek
  • 08 Sep, 22
  • 12 May, 23
Elektrische step in Hasselt

Met een elektrische step Hasselt verkennen is natuurlijk veel leuker dan te voet. Maar kun je zomaar een elektrische step huren? Of moet je er dan per se zelf een kopen?

Tegenwoordig staan bijna alle grote steden in België vol met de zogeheten deelsteps, ook in Hasselt is dat het geval. Zo is het mogelijk om met een deelstep Hasselt te verkennen tegen een relatief lage prijs. Hoe het precies werkt en wat de kosten zijn, gaan we je op deze pagina allemaal uitleggen.

Hoe kan ik een elektrische step huren in Hasselt?

Een elektrische step huren in Hasselt is eenvoudiger dan je denkt door de komst van de deelsteps. In Hasselt is er op dit moment slechts één deelstepaanbieder actief genaamd Dott.

Dott stelt elektrische steps beschikbaar aan het publiek voor gebruik tegen een relatief kleine betaling. Iedereen kan er dus gebruik van maken. Maar hoe werkt het dan precies? Volg onderstaand stappenplan om gebruik te kunnen maken van een elektrische deelstep in Hasselt.

1. Download de app

Voordat je gebruik kunt maken van een elektrische deelstep dien je eerst de app van Dott te downloaden. Dit kan zowel via de Google Play Store als via de App Store.

2. Account aanmaken

In de app maak je een account aan en dien je jezelf te identificeren om gebruik te kunnen maken van een deelstep.

3. Betaalmethode toevoegen

Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een betaalmethode toevoegen.

4. Vind een deelstep in de buurt

Open de kaart in de app en zie direct waar de dichtstbijzijnde deelstep geparkeerd staat. Navigeer jezelf via de app naar de elektrische step.

5. Ontgrendel met QR-code

Scan de QR-code op de deelstep met de app om het voertuig te ontgrendelen.

6. Geniet van de rit

Stippel een route uit en navigeer jezelf naar de bestemming. Rijd over de wegen die hiervoor bestemd zijn en pas waar nodig is je snelheid aan.

7. Rit afsluiten en parkeren

Eenmaal op locatie aangekomen parkeer je de deelstep op de daarvoor aangewezen plekken en sluit je de rit af via de app.

Welke kosten zitten er verbonden aan het huren van een deelstep in Hasselt?

De kosten voor het huren van een deelstep in Hasselt wordt bepaald door deelstepaanbieder Dott. Zij zijn op dit moment namelijk de enige aanbieder van deelsteps die aanwezig is in Hasselt. Hieronder volgt een overzicht van de ontgrendelkosten en de kosten per minuut.

Deelstepaanbieder: Ontgrendelkosten: Kosten per minuut: Kosten voor 20 min: Google Play Store App Store
Dott € 1,- € 0,20 € 5,- App bekijken App bekijken

Profiteer van gratis ritten

Wil je graag gebruik maken van de mogelijkheid om gratis ritten te ontvangen? Beveel dan je vrienden door jouw persoonlijke code met hen te delen. Wanneer zij jouw persoonlijke code gebruiken vóórdat zijn hun eerste rit afsluiten ontvangen jij en je vriend allebei 2 x gratis ontgrendelen en 2 gratis ritten van 20 minuten. Duurt de rit langer dan 20 minuten? Dan wordt de extra tijd verrekend tegen het normale tarief.

Daarnaast beloont Dott mensen die hen helpen ervoor te zorgen dat er overal in de stad deelsteps beschikbaar zijn. Zo kun je zogeheten sterrenritten doen. In de app zie je waar alle e-steps geparkeerd staan en sommige zijn aangegeven met een 'paarse ster'. Om te voorkomen dat de deelsteps zorgen voor overvolle parkeerplekken ontvang je van Dott een gratis rit van 20 minuten als je de desbetreffende e-step verplaatst naar een andere parkeerplek.

Regels voor het gebruik van een elektrische (deel)step in Hasselt

Rijden op een elektrische step in Hasselt gaat gepaard met een aantal verkeersregels. Net als alle andere voertuigen die deelnemen aan het verkeer gelden er voor elektrische steps ook een aantal regels. Om je hiervan op de hoogte te stellen gaan we een aantal belangrijke regels met je bespreken. Lees je met ons mee?

  • In voetgangerszones dien je jouw snelheid aan te passen naar maximaal 6 km/u;
  • Bij snelheden boven de 6 km/u dien je gebruik te maken van het fietspad, indien aanwezig;
  • De bestuurder van de elektrische step dient minimaal 16 jaar oud te zijn;
  • Rijden onder invloed is ten strengste verboden;
  • Er mag geen tweede persoon mee vervoerd worden op een elektrische step zonder zadel.

Benieuwd naar alle elektrische step regels in België? Bekijk dan nu ons uitgebreide artikel hierover en ontdek wat allemaal wel en niet mag. Bovendien worden alle veel gestelde vragen omtrent de nieuwe regels (sinds 1 juni 2022) beantwoord zodat je op de hoogte bent van alle wetten en regels omtrent elektrische steps in België.

Elektrische step in Hasselt kopen

Als je vaak gebruik maakt van een elektrische (deel)step in Hasselt, kan het wellicht een idee zijn om een eigen elektrische step aan te schaffen. Hiermee heb je de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Mocht je dit graag willen? Dan kun je direct een kijkje nemen in onze webshop waar we een onwijs groot assortiment van elektrische steps aanbieden. Ga op zoek naar het model dat bij je past ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van het meest ideale model voor jouw situatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige en behulpzame klantenservice. Wij bieden graag extra hulp en geven persoonlijk advies, indien gewenst. Zo gaan we samen op zoek naar de elektrische step van jouw dromen.

Alle bestellingen boven de € 50,- worden gratis verzonden in zowel Nederland als België

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden