Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step geschiedenis

  • Henri Verbeek
  • 09 May, 23
  • 10 May, 23
Elektrische step geschiedenis

Ben jij benieuwd naar de ontwikkelingen van de elektrische step in de geschiedenis? Ondanks dat de elektrische step een vrij recent vervoermiddel is, is het lastig om een wereld zonder voor te stellen. Het ontstaan van de elektrische step kwam echter niet uit het niets. 

Er is een grote geschiedenis die voorafging aan de ontwikkeling van onze hedendaagse e-step. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste ontwikkeling voor de elektrische step zoals wij hem vandaag de dag kennen teruggaat tot 1895?

De geschiedenis van de elektrische step

Het begon allemaal in 1895. Orgden Bolten Jr. vroeg in dit jaar een octrooi aan voor een vervoermiddel. Het ging hier echter niet om een ‘gewoon vervoermiddel’, maar het had betrekking op de uitvinding van een elektrisch vervoermiddel. De elektrische motorfiets, uitgevonden door Orgen Bolten Jr., maakte direct een grote impact op de wereld toen het in 1986 uitkwam.

De elektrische motorfiets vormde de basis voor alle elektrische vervoermiddelen die later kwamen, waaronder de elektrische step. De eerste elektrische step ontstond in 1915. Hoe komt het dat de elektrische step eigenlijk pas de laatste jaren populair werd, terwijl het al meer dan een eeuw bestaat? 

De ontwikkeling van de elektrische step in zijn eerste jaren

Ondanks dat de eerste elektrische step al in 1915 op de markt kwam, was het niet direct een succes. Het besturen en gebruiken van deze eerste elektrische step was namelijk verre van comfortabel. Het besturen en controleren van de step ging met veel moeite.

Mensen vonden het niet alleen ongemakkelijk, maar ook gevaarlijk om er gebruik van te maken. Het was dus een vervoermiddel wat je vrijwel nooit op de straten tegenkwam.

De enige plekken waar de elektrische step wel redelijk werd omarmd, was in werkplaatsen. Het compacte formaat van de step maakte het namelijk makkelijk om snel van de ene naar de andere kant van de werkplaats te gaan. Dit was helaas niet genoeg om de elektrische step een sterk imago te geven.

De opkomst van de elektrische step

Ondanks dat de eerste elektrische step duidelijk niet een groot succes was, had het idee wel een hoop potentie. De broers Limelette zagen deze potentie en besloten daarom om het idee verder uit te werken en te verbeteren. Ze hadden als doel om de elektrische step comfortabeler te maken en ook een stuk zuiniger in gebruik.

In 1938 was het zover. De nieuwe versie van de elektrische step werd uitgebracht en het was een groot succes. Vooral binnen Europa werd de elektrische step erg populair. Door het grote succes van de broers Limelette, werd er in de decennia erna continu gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen en verbeterpunten.

Het populaire vervoersmiddel van onze tijd

Het harde werk van de broers Limelette heeft ons geleid naar de elektrische step zoals we hem vandaag de dag kennen. Sinds 2000 is de elektrische step enorm gestegen in populariteit. Het werd steeds meer gezien als een gangbaar vervoermiddel

Mensen begonnen langzaam een elektrische step aan te schaffen ter vervanging van de fiets of de scooter. Sinds 2000 geloofden mensen steeds meer in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de elektrische step. Ook speelde de stijging in maximumsnelheid een grote rol. 

Mensen konden met de elektrische step ineens een stuk sneller op de gewenste bestemming komen dan toen ze de fiets pakten. Daarnaast kostte het ook een stuk minder inspanning.

Wat wordt de nieuwe stap?

De ontwikkelaars kunnen uiteraard niet meer stil blijven zitten. Het grote succes van de elektrische step in de laatste jaren vraagt naar een nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen. Maar wat wordt de volgende stap voor de e-step?

Het is nog lastig om vast te stellen wat de nieuwe ontwikkeling wordt, vooral omdat de hedendaagse elektrische step al erg optimaal is. Uiteraard zijn er altijd nieuwe punten waar verbetering mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een accu die langer meegaat of wellicht een volledig andere accu.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen voor de elektrische step. Voor nu kunnen we gelukkig blijven genieten van het huidige aanbod van elektrische steps.

De elektrische step over de hele wereld

De elektrische step is over de hele wereld te vinden. In steeds meer grote steden zijn er openbare punten te vinden waar je een elektrische step kan huren voor een aantal uur en ook steeds meer mensen hebben een elektrische step standaard thuis staan.

Door de enorme stijnden verplicht om mee te gaan met deze ontwikkeling. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de verkeersregels. Landen zijn op dit moment druk bezig om regelgevingen op te stellen of aan te passen om het gebruik van de e-step in het verkeer zo veilig mogelijk te maken.

Ben jij nog op zoek naar een elektrische step voor persoonlijke gebruik? Dan ben je bij Nr1elektrischestep aan het juiste adres, vanwege onze service en uitgebreide assortiment. Bekijk direct alle mogelijkheden en vergelijk verschillende modellen om de beste voor jouw situatie te vinden!

Bekijk alle elektrische steps

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische step op de openbare weg
Volgend artikel Frankrijk verbiedt elektrische step voor kinderen onder 14 jaar

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden