Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Elektrische step duurzaamheid

  • Henri Verbeek
  • 09 May, 23
  • 10 May, 23
Elektrische step duurzaamheid

De elektrische step en zijn duurzaamheid is een onderwerp waar steeds meer mensen nieuwsgierig over zijn. Doordat we allemaal steeds meer bewust worden van de klimaatverandering zijn we steeds meer op zoek naar groenere alternatieven.

De vraag die veel mensen hebben is echter of de elektrische step daadwerkelijk duurzaam is. Wij, van Nr1elektrischestep, leggen het in dit artikel graag duidelijk voor je uit.

De elektrische step en zijn duurzaamheid

Is een elektrische step duurzaam? Voordat we volmondig ja kunnen antwoorden op deze vraag, moeten we eerst inzoomen op een aantal verschillende punten. Ondanks dat een elektrische step ontwikkeld is als duurzaam product, zijn er veel externe factoren die dit statement bevestigen of juist ontkrachten.

Een elektrische step wordt opgeladen door middel van elektriciteit. Wanneer iemand groene energie gebruikt, denk bijvoorbeeld aan energie opgewekt vanuit zonnepanelen, dan is de step duurzaam in zijn gebruik.

Niet iedereen heeft zonnepanelen op hun dak en niet iedereen heeft dus toegang tot groene energie. Wanneer de step wordt opgeladen door middel van grijze energie, is de elektrische step niet duurzaam in zijn gebruik.

De duurzame voordelen van de elektrische step

Ondanks dat e-steps niet altijd door groene energie kunnen worden opgeladen, heeft het gebruik van de elektrische step nog steeds een positief effect op de natuur. De elektrische step draagt namelijk bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit.

Dit komt doordat ze tijdens het gebruik geen CO2 uitstoten. Een auto of scooter doet dit bijvoorbeeld wel. Deze factor haalt de duurzaamheid van een elektrische step direct omhoog.

Hoe duurzaam is de accu van de elektrische step?

Een elektrische step slaat de energie op in een accu. Deze accu zorgt er voor dat de step tijdens het gebruik vooruitbeweegt. De accu moet van tijd tot tijd opgeladen worden. Op zichzelf is de accu niet volledig duurzaam. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van lithium en andere chemische stoffen.

Ondanks dat deze niet voordelig zijn voor het klimaat, zorgt de productie van deze batterijen voor minder uitstoot dan de productie van een benzinemotor. Mocht jouw accu aan het einde van zijn levensduur zijn, dan kun je deze laten recyclen. De e-step krijgt hierdoor een hogere duurzaamheid.

Een elektrische step beter voor de natuur dan de auto?

Wil jij de elektrische step aanschaffen om het gebruik van de auto te verminderen? Dan is dit een uitstekende duurzame keuze. Het gebruik van de elektrische step, zelfs wanneer je deze oplaadt zonder groene energie, is een stuk duurzamer dan het gebruik van een auto.

Niet alleen draag je met de elektrische step bij aan een beter klimaat, ook geniet je van een goedkoper vervoermiddel. De kosten om een e-step te gebruiken en onderhouden liggen een stuk lager dan bij een auto.

Een ruim assortiment aan elektrische steps vind je bij ons

Wil jij graag een groener vervoermiddel in huis halen? Dan is een duurzame elektrische step een uitstekende keuze. Wij, van Nr1elektrischestep, hebben een ruim assortiment online staan.

Ga als allereerst na wat je doel is met de elektrische step. Vervolgens adviseren wij je graag over de e-steps die het beste aansluiten bij jouw wensen. Geniet van gratis verzending over bestelling vanaf €50,-.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische steps verboden in Catalonië
Volgend artikel Wat zijn de beste elektrische step telefoonhouders?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden