Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Goedkope elektrische vouwfietsen: huidige top 3

  • Nils Jansen
  • 25 Jan, 22
  • 26 Jan, 23
Goedkope elektrische vouwfietsen: huidige top 3

Op zoek naar een goedkope elektrische vouwfiets? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. In dit artikel gaan we je namelijk meer vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-vouwfiets om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaald.

Elektrische vouwfietsen winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit in drukke steden. Dit komt voornamelijk doordat het een handig vervoersmiddel is om korte afstanden mee af te leggen.

Bovendien neem je de vouwfietsen gemakkelijk mee in de auto, bus, trein, tram, camper of caravan waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen. Maar hoe vind je nu precies een goedkope elektrische vouwfiets?

Is een elektrische vouwfiets goedkoop?

Een elektrische vouwfiets is niet per se goedkoop, maar er zijn wel degelijk een aantal goedkope elektrische vouwfietsen op de markt. Net zoals bij auto's kun je het zelf zo gek maken als je wilt. Zo hebben elektrische vouwfietsen meestal een prijskaartje tussen de € 1.000,- en € 2.500,-, goedkoop is het dus zeker niet.

Echter zijn er diverse fabrikanten die ook nadenken over goedkopere oplossingen waardoor e-vouwfietsen ook toegankelijk worden voor personen met minder budget. Meestal zullen deze goedkopere modellen niet dezelfde prestaties leveren als de duurdere modellen, maar wellicht is het goed genoeg voor jouw persoonlijke situatie.

Goedkope elektrische vouwfietsen: actuele top 3

In ons assortiment vind je diverse goedkope elektrische vouwfietsen die verschillen in prijs, kwaliteit en prestaties. Wij hebben alvast 3 modellen voor je uitgekozen die niet zomaar goedkoop zijn, maar ook hoog scoren op prijs/kwaliteitverhouding. De prestaties van deze specifieke modellen doen namelijk niet veel onder van de duurdere modellen.

  1. Bohlt R140
  2. Xiaomi Mi MiJia QiCycle
  3. Bohlt R160

Om je een beter beeld te geven hebben we een top 3 opgesteld van goedkope elektrische vouwfietsen met daarbij een korte beschrijving, inclusief een lijstje met belangrijkste specificaties.

elektrische vouwfiets magazijnverkoop

1. Bohlt R140

De Bohlt R140 is een goedkope elektrische vouwfiets met een hoge prijs/kwaliteitverhouding. Zo is dit model voorzien van een 250 Watt elektromotor, 36V, 4Ah Lithium-ion accu, 3 speeds trapondersteuning, krachtige schijfremmen en gekeurde verlichting. Dankzij de accu en de elektromotor leg je tot wel 35 kilometer op een volgeladen accu met een maximale snelheid van 25 km/u.

Een groot voordeel van de Bohlt R140 is dat je er legaal mee op de openbare weg mag rijden, nadat je de fiets voorzien hebt van een kenteken en verzekerd. Dit maakt het een ideaal vervoersmiddel voor in drukke steden en/of personen die veel met het openbaar vervoer reizen.

Bohlt R140 bekijken

Specificaties:

Topsnelheid: 25 km/u
Actieradius: 35 kilometer
Laadtijd: 3-4 uur
Afmetingen ingeklapt: 62 x 72 x 44 cm
Prijs: € 899,-

aanbieding elektrische vouwfiets

2. Xiaomi Mi MiJia QiCycle

De Xiaomi Mi MiJia QiCycle heeft met recht een plekje in de top 3 van goedkope elektrische vouwfietsen weten te pakken. Met zijn ruime actieradius van 50 kilometer, lage gewicht van slechts 14,5 kg en compacte afmetingen wanneer die is opgevouwen is dit een kwalitatieve elektrische vouwfiets. En dat allemaal voor een redelijk lage prijs.

Ook de Xiaomi Mi MiJia QiCycle is geschikt om legaal mee te rijden op de openbare weg. Voor mensen die veel met het openbaar vervoer rijden is dit een handig vervoersmiddel aangezien je er de laatste kilometers mee kunt afleggen naar je bestemming.

Xiaomi Mi MiJia QiCycle bekijken

Specificaties:

Topsnelheid: 25 km/u
Actieradius: 35-50 kilometer
Laadtijd: 6 uur
Afmetingen ingeklapt: 100 x 67,5 x 45 cm
Prijs: € 1.099,-

elektrische vouwfiets goedkoop

3. Bohlt R160

De Bohlt R160 is de grotere broer van de R140, maar behoort nog steeds in het rijtje van goedkope elektrische vouwfietsen. Zo is dit model voorzien van een krachtige elektromotor en zuinige accu waarmee je tot wel 35 kilometer aflegt op een volgeladen accu. Zodra de accu leeg is laad je deze binnen 3 tot 4 uur weer volledig op.

Met de Bohlt R160 mag je legaal rijden op de openbare weg. Elektrische vouwfietsen worden namelijk gezien als 'bijzondere bromfietsen', wat ook de reden is waarom je jezelf in het verkeer dient te houden aan de regels die ook gelden voor bromfietsers; minimaal 16 jaar, in het bezit zijn van een geldig (bromfiets)rijbewijs en rijden op het fietspad.

Bohlt R160 bekijken

Specificaties:

Topsnelheid: 25 km/u
Actieradius: 35 kilometer
Laadtijd: 3-4 uur
Afmetingen ingeklapt: 64,5 x 71 x 41 cm
Prijs: € 1.099,-

Alternatief voor een goedkope elektrische vouwfiets

Goedkope elektrische vouwfietsen zijn op het eerste oog de beste keuze om niet te veel geld uit te geven aan een e-vouwfiets. Toch zijn er ook andere manieren om een elektrische vouwfiets goedkoop aan te schaffen.

Als je op zoek bent naar een elektrische vouwfiets met betere prestaties betaal je meestal meer, maar kan je die vouwfiets niet goedkoper aanschaffen?

Elektrische vouwfiets aanbieding

Voordat je een goedkope elektrische vouwfiets koopt is het slim om op zoek te gaan naar een aanbieding van een elektrische vouwfiets. Zo kan het namelijk zijn dat er ergens een 'duurdere' vouwfiets wordt aangeboden die nu wordt verkocht voor een lagere prijs.

In dat geval schaf je alsnog goedkoop een vouwfiets aan, maar dan misschien wel met betere prestaties. Bekijk ook altijd de andere modellen in onze webshop om te kijken of er wellicht een elektrische vouwfiets aanbieding is. Zo vind je altijd de beste elektrische vouwfiets voor jouw situatie.

Elektrische vouwfiets goedkoop kopen bij Nr1elektrischestep

Op zoek naar een goedkope elektrische vouwfiets? Dan stopt hier jouw zoektocht. Bij Nr1elektrischestep ben je namelijk aan het juiste adres voor een nieuwe elektrische vouwfiets. Neem een kijkje in ons assortiment en laat je verbazen door de lage prijzen en hoge kwaliteit.

Elektrische vouwfiets gevonden? Bestel 'm direct online. Mocht je echter nog vragen hebben of weet je niet zo goed waar je op moet letten? Neem gerust even contact met ons op voor extra hulp en advies. Bij Nr1elektrischestep helpen we je namelijk graag bij het vinden van de perfecte elektrische vouwfiets voor jouw persoonlijke situatie.

Bekijk alle elektrische vouwfietsen

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Elektrische vouwfiets met middenmotor: voor- en nadelen
Volgend artikel Beste elektrische vouwfiets 2023: top 5

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden