Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Beste elektrische vouwfiets 2023: top 5

  • Nils Jansen
  • 25 Jan, 22
  • 12 May, 23
Beste elektrische vouwfiets 2022: top 5

Ben je op zoek naar de beste elektrische vouwfiets van 2021/2022? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Wij snappen dat het ooit lastig kan zijn om op zoek te gaan naar een elektrische vouwfiets die volledig aansluit op jouw persoonlijke behoeften. Daarom gaan wij jou hierbij helpen.

Tegenwoordig worden vouwfietsen steeds populairder aangezien het ideale vervoersmiddelen zijn voor korte ritten in drukke gebieden of voor personen die veel met het openbaar vervoer reizen. Echter gaat de technologie ook hard vooruit en zijn ook al verschillende elektrische vouwfietsen verkrijgbaar. Vandaag gaan we je helpen bij het vinden van de beste elektrische vouwfiets voor jouw persoonlijke situatie.

Top 5 beste elektrische vouwfiets

Op deze pagina ga je de beste elektrische vouwfietsen van 2022/2023 vinden. Wij hebben namelijk een top 5 opgesteld van elektrische vouwfietsen die we stuk voor stuk hebben beoordeeld op prestaties, kenmerken en kwaliteiten. Hieronder zie je welke modellen we hebben beoordeeld en welke een plekje hebben weten te bemachtigen in onze top 5:

  1. Bohlt X160
  2. Bohlt R200
  3. Xiaomi Mi MiJia QiCycle
  4. Bohlt R160
  5. Bohlt R140

Wellicht zeggen bovenstaande modellen je nog niet zo veel. Daarom vertellen we je hieronder er graag meer over aan de hand van een korte beschrijving inclusief de belangrijkste specificaties en voor- en nadelen. Hopelijk weet je hierdoor de beste elektrische vouwfiets voor jezelf te vinden.

beste elektrische vouwfiets 2018

1. Bohlt X160

De Bohlt X160 mag zichzelf met recht de beste elektrische vouwfiets noemen. Dit model is namelijk het ideale vervoersmiddel dat je overal mee naartoe neemt. Of je nu veel met het openbaar vervoer reist of graag op reis gaat en mobiel wilt blijven, de X160 kan altijd en overal van pas komen.

Dankzij de 250 Watt sterke elektromotor behaal je een topsnelheid van 25 km/u waardoor je binnen no time op locatie bent. Daarnaast zorgt de duurzame accu ervoor dat je tot wel 50 kilometer rijdt op een volgeladen accu. Zodra de accu leeg is laad je deze binnen 5 tot 6 uur weer volledig op en ben je klaar om weer heel wat kilometers af te leggen.

Het mooiste van de Bohlt X160 is dat je er legaal mee mag rijden op de openbare weg. De elektrische vouwfiets voldoet namelijk aan de Europese richtlijnen voor 'bijzondere bromfietsen' waardoor je hem kunt (laten) keuren bij het RDW. Houd er wel rekening mee dat je op de openbare weg de regels voor bromfietsen dient op te volgen.

Bohlt X160 bekijken

Belangrijkste specificaties:

Vermogen: 250 Watt
Actieradius: 50 kilometer
Maximum snelheid: 25 km/u
Laadtijd: 5-6 uur
Afmetingen ingeklapt: 80,5 x 77,4 x 45 cm

Voor- en nadelen:

+ Enorm goede prijs/kwaliteitverhouding
+ Weegt slechts 18 kg
+ Ruime actieradius van 50 kilometer
- Relatief prijzig in aanschaf

beste elektrische vouwfiets 2020

2. Bohlt R200

Met de Bohlt R200 overbrug je alle korte afstanden van huis naar werk en meer. Dankzij de 250 Watt elektromotor behaal je een topsnelheid van 25 km/u. Daarbij zorgt de 7,8Ah accu voor een maximaal rijbereik van maar liefst 45 kilometer.

Het mooie aan de R200 is dat je ermee op de openbare weg mag rijden. Dit komt doordat de fiets voldoet aan de Europese richtlijnen voor 'bijzondere bromfietsen'. Hierdoor kun je de fiets voorzien van een kentekenplaat en hem verzekeren. Bovendien hoef je tijdens het rijden geen helm op aangezien dit niet verplicht is voor bromfietsers.

Een ander voordeel van de Bohlt R200 is dat je de mogelijkheid hebt om de elektrische stadsfiets op te vouwen. In combinatie met het lage gewicht van 24,3 kg til je 'm hierdoor gemakkelijk de bus, trein of tram in. Dit maakt de fiets het ideale vervoersmiddel voor in drukke steden en personen die veel met het openbaar vervoer reizen.

Bohlt R200 bekijken

Belangrijkste specificaties:

Vermogen: 250 Watt
Actieradius: 45 kilometer
Maximum snelheid: 25 km/u
Laadtijd: 5-6 uur
Afmetingen ingeklapt: 70 x 91 x 43 cm

Voor- en nadelen:

+ Hoge actieradius van 45 kilometer
+ Grote 20" magnesium wielen
+ Voorzien van LCD display
- Relatief prijzig in aanschaf

beste elektrische vouwfiets 2019

3. Xiaomi Mi MiJia QiCycle

Reis je vaak met het openbaar vervoer en/of werk je midden in het centrum van een drukke stad? Dan kan de Xiaomi Mi MiJia QiCycle wellicht een goede investering kunnen zijn om de laatste kilometers naar je werk te overbruggen. Echter kun je dit model uiteraard ook gewoon gebruiken om korte ritten mee af te leggen naar bijvoorbeeld de supermarkt of sportschool.

Doordat de Mi MiJia QiCycle van Xiaomi is voorzien van gekeurde verlichting, een zadel en krachtige remmen voldoet die aan de Europese richtlijnen voor 'bijzondere bromfietsen'. Dit betekent dat je er legaal mee op de openbare weg mag rijden zodra hij is voorzien van een kentekenplaat en is verzekerd. Wel dien je jezelf dan te houden aan de regels voor bromfietsers in het verkeer.

De Xiaomi Mi MiJia QiCycle is verder voorzien van een krachtige elektromotor en duurzame accu. Samen zorgen zij ervoor dat je een maximale snelheid van 25 km/u bereikt en dat je tot wel 45 kilometer aflegt op een volgeladen accu. Is de accu leeg? Maak je geen zorgen, want de accu is binnen 6 uur weer volledig opgeladen.

Xiaomi Mi MiJia QiCycle bekijken

Belangrijkste specificaties:

Vermogen: 250 Watt
Actieradius: 45 kilometer
Maximum snelheid: 25 km/u
Laadtijd: 6 uur
Afmetingen ingeklapt: 100 x 67,5 x 45 cm

Voor- en nadelen:

+ Weeg slechts 14,5 kg
+ Goede prijs/kwaliteitverhouding
+ Comfortabele wegligging
- Niet de kleinste wanneer opgevouwen

beste elektrische vouwfiets 2015

4. Bohlt R160

Ook de Bohlt R160 heeft met recht een plekje weten te bemachtigen in de top 5 van beste elektrische vouwfietsen van 2021/2022. Zo mag je ook met dit model legaal op de openbare weg rijden doordat het wordt aangemerkt als een 'bijzondere bromfiets'. Dit betekent wel dat je jezelf in het verkeer zal moeten houden aan de regels voor bromfietsers.

Doordat je met de R160 legaal op de openbare weg mag rijden is het een ideaal vervoersmiddel voor in drukke steden. Ga je bijvoorbeeld met de trein, bus of tram naar het werk? Dan leg je de laatste kilometers comfortabel af op de elektrische vouwfiets. In de trein, bus of tram zal dit model nauwelijks ruimte in beslag nemen aangezien je hem gemakkelijk kunt opvouwen.

Bovendien is de Bohlt R160 voorzien van een krachtige elektromotor en een hele zuinige accu die bovendien binnen 3 tot 4 uur volledig is opgeladen. Wanneer je gaat rijden met een volle accu kun je tot wel 35 kilometer afleggen op een snelheid van 25 km/u. Perfect dus om alle verkeersontstoppingen voorbij te rijden via het fietspad.

Bohlt R160 bekijken

Belangrijkste specificaties:

Vermogen: 250 Watt
Actieradius: 35 kilometer
Maximum snelheid: 25 km/u
Laadtijd: 3-4 uur
Afmetingen ingeklapt: 64,5 x 71 x 41 cm

Voor- en nadelen:

+ Korte laadtijd van 3 tot 4 uur
+ Actieradius van 35 kilometer
+ Compact formaat wanneer opgevouwen
- Niet zozeer geschikt voor lange mensen

beste elektrische vouwfiets anwb

5. Bohlt R140

Op plek vijf in onze beste elektrische vouwfiets lijst mag de Bohlt R140 zichzelf alsnog benoemen tot één van de beste. Als je het ons vraagt niet heel gek aangezien dit model de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft op de markt. Met een prijs van slechts € 899,- haal je toch een model in huis die beschikt over zeer goede prestaties.

Dankzij de 250 Watt elektromotor behaal je namelijk een topsnelheid van maar liefst 25 km/u. Daarbij zorgt de accu, met een capaciteit van 4Ah voor een ruime actieradius van 35 kilometer. Dit maakt de Bohlt R140 een perfect instapmodel voor iedereen die veel met het openbaar vervoer reist en mobiel wilt zijn in drukke steden.

Net als alle andere elektrische vouwfietsen in onze top 5 voldoet ook de Bohlt R140 aan de Europese richtlijnen voor 'bijzondere bromfietsen'. Hierdoor kun je de vouwfiets (laten) keuren bij het RDW, voorzien van een kentekenplaat en verzekeren. Op deze manier kun je er legaal mee rijden op de openbare weg en zijn verkeersontstopping in de spits voor jou verleden tijd.

Bohlt R140 bekijken

Belangrijkste specificaties:

Vermogen: 250 Watt
Actieradius: 35 kilometer
Maximum snelheid: 25 km/u
Laadtijd: 3-4 uur
Afmetingen ingeklapt: 62 x 72 x 44 cm

Voor- en nadelen:

+ Relatief goedkoop in aanschaf
+ Beste prijs/kwaliteitverhouding
+ Voorzien van 3 speeds trapondersteuning
- Kleine 14" magnesium wielen

Op welke criteria zijn de elektrische vouwfietsen beoordeeld?

Als we gaan kijken naar de modellen in onze beste elektrische vouwfiets top 5 vraag je jezelf wellicht af waarom ze de plek hebben gekregen waarop ze staan. We kunnen je direct vertellen dat we bij het beoordelen van de elektrische vouwfietsen hebben gekeken naar diverse kenmerken en eigenschappen.

Onder andere hebben we gekeken naar de actieradius, aangezien dit één van de belangrijkste kenmerken is waar je op let bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets. Vandaar dat de Bohlt X160 de nummer één plek heeft weten te bemachtigen met een actieradius van maar liefst 50 kilometer.

Daarnaast is er ook rekening gehouden met de afmetingen van de vouwfiets wanneer deze is ingeklapt. Je bent namelijk niet voor niets op zoek naar een vouwfiets die je overal mee naartoe kunt nemen.

Verder is er nog gekeken naar de prijs/kwaliteitverhouding en alle extra's die erbij komen kijken. Aan de hand van al deze criteria is bovenstaande lijst tot stand gekomen en hopen wij dat jij de beste elektrische vouwfiets voor jouw persoonlijke situatie vindt.

Wat is de beste elektrische vouwfiets voor jou?

Regelmatig krijgen wij de vraag; "Wat is de beste elektrische vouwfiets?" Het is lastig om hier een concreet antwoord op te geven omdat dit niet voor iedereen hetzelfde is. De beste elektrische vouwfiets kan voor jou namelijk een ander model zijn dan voor iemand anders, aangezien jullie wellicht andere behoeften hebben.

Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je er veel kilometers mee kunt rijden of heb je liever een elektrische vouwfiets die snel is opgeladen? Waar je ook naar op zoek bent in onze top 5 vind je gegarandeerd een elektrische vouwfiets die in jouw geval de beste zal zijn. Eventueel kun je ook nog eens kijken naar onze top lijst van goedkope elektrische vouwfietsen.

Beste elektrische vouwfietsen door de jaren heen

Vouwfietsen zijn nu al een hele tijd deel van het straatbeeld dat we zien in drukke steden. Echter is de populariteit van elektrische vouwfietsen tegenwoordig ook sterk toegenomen. We nemen je daarom graag nog even mee naar de beste elektrische vouwfietsen van de afgelopen jaren.

Jaartal:  Beste elektrische vouwfiets:
Beste elektrische vouwfiets 2016 E4Motion Mini
Beste elektrische vouwfiets 2017 Popal E-Folt 2.0
Beste elektrische vouwfiets 2018 Ebike20 Limited Edition
Beste elektrische vouwfiets 2019 Bizobike Miesty Bello
Beste elektrische vouwfiets 2020 Bohlt R140
Beste elektrische vouwfiets 2021 Xiaomi Mi MiJia QiCycle
Beste elektrische vouwfiets 2022 Bohlt R200
Beste elektrische vouwfiets 2023 Bohlt X160

Beste elektrische vouwfiets kopen bij Nr1elektrischestep

Heb je de beste elektrische vouwfiets die voldoet aan jouw persoonlijke wensen gevonden? Dan kun je deze direct online bestellen. In onze webshop vind je namelijk alle modellen terug uit onze top 5.

Mocht je echter nog vragen hebben of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan gerust even contact op met onze deskundige klantenservice voor extra hulp en advies. Bij Nr1elektrischestep is het namelijk onze taak om alle klanten te helpen bij het vinden van de beste elektrische vouwfiets voor zijn/haar situatie.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Goedkope elektrische vouwfietsen: huidige top 3
Volgend artikel Elektrische vouwfiets huren: waar moet je op letten?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden