Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf 50 Euro, Gespreid betalen mogelijk!
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

De weersomstandigheden: wat wel en wat absoluut niet

  • Henri Verbeek
  • 04 Dec, 20
  • 15 Oct, 21
De weersomstandigheden: wat wel en wat absoluut niet

Het ontwerp en de kenmerken van verschillende merken beperken het gebruik onder bepaalde omstandigheden en vereisen meer aandacht bij het onderhoud en nog meer tijdens de winter. Om je te helpen de step in goede staat en werkend te houden, deze ultieme gids om te laten zien hoe je de elektrische step en zijn elektrische onderdelen beter kunt verzorgen en bewaren.

Gezien het ontwerp van de elektrische steps, moeten we tijdens de winter speciale aandacht besteden aan de technische kenmerken ervan. De koude en vochtige weersomstandigheden kunnen een negatief effect hebben op de prestaties.

Weersomstandigheden

De winter is een seizoen met lastige weersomstandigheden waarin het rijden op uw elektrische step kan resulteren in een enorme nachtmerrie, niet alleen vanwege de technische kenmerken, maar ook vanwege jouw eigen veiligheid.

Vochtigheid

Op het eerste gezicht lijkt luchtvochtigheid onschadelijk, maar kan het op de lange termijn voor grote problemen zorgen. De negatieve effecten komen helaas niet onmiddellijk naar voren. Door de vochtigheid zullen de reserveonderdelen beetje bij beetje roesten. Als ze eenmaal zijn geoxideerd, zullen ze uiteindelijk defect kunnen raken.

Lage temperatuur

Een lage temperatuur heeft niet alleen een negatief effect op het comfort van de berijder, maar ook op de technische onderdelen en meer op de accu. De cellen kunnen bevriezen en stoppen met het maken van de juiste verbinding. Dit leidt tot een lagere spanning en minder vermogen.

Regen

Natte en gladde wegen zijn nooit een goed idee. Elektrische steps zijn vervoermiddelen die geen afdak hebben om te voorkomen dat jij en een eventuele medepassagier nat worden. Dit maakt de reis onaangenamer en gevaarlijker. Daarom moet je de algemene voorzorgsmaatregelen voor gladde wegen in acht nemen als je met de step in de regen rijdt. Rijd of plaats de step sowieso nergens met een waterniveau hoger dan 5 cm, om schade aan de accu en andere onderdelen te voorkomen.

Meer weten over rijden met een elektrische step in de regen? Lees onze informatiegids en kom erachter waar je op moet letten.

Sneeuw

Sneeuw vereist, net als regenachtig weer, meer aandacht en voorzichtigheid. Het combineert gladde wegen met een negatieve temperatuur, waardoor het rijden een hoger risico met zich meebrengt.

Onderhoud en opslag

Extreme weersomstandigheden vragen om uiterste aandacht en zorg. Het opbergen van de elektrische step in een droge omgeving is een must als er niet op wordt gereden en zeker in de winter. Laat hem dus niet gewoon even buitenstaan.

De accu is het reserveonderdeel dat het meest wordt beïnvloed door de lange opslagperiode als u er niet op rijd . Om hem in goede staat te houden, adviseren wij ten zeerste hem iedere 30 dagen op te laden om zijn capaciteit te behouden.

Het volledig ontladen van de accu en het opladen ervan wordt niet aanbevolen . De accu moet altijd worden opgeladen met niet minder dan 10% en met minimaal 50% tijdens het reizen. Dit zorgt voor betere prestaties.

Andere reserveonderdelen moeten ook in de winter een onderwerp van uw aandacht zijn. De spanning van de banden moet regelmatig worden gecontroleerd tijdens de opslag, evenals de bouten en de remkussens.

Al deze tips lijken voor sommigen van jullie misschien voor de hand liggend of waarschijnlijk niet nodig, maar als je de levensduur van je elektrische step echt wilt verlengen, moet je proberen de negatieve weersomstandigheden te vermijden, vooral de kou en vochtigheid. Het is daarom ook goed om te weten hou het onderhoud van een elektrische step in zijn werk gaat.

 

Vorig artikel Hoe rijd ik veilig op een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Inhoudsopgave