Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Er is steeds meer vraag naar e-steps – dit zijn de redenen

  • Jordi Daniels
  • 11 Aug, 23
  • 11 Aug, 23
Er is steeds meer vraag naar e-steps – dit zijn de redenen

E-steps kregen kort na hun debuut veel kritiek. Ze zouden stadscentra dichtslibben, meer ongelukken veroorzaken en beschouwd worden als een nieuwerwetse trend die zeker van korte duur zou zijn. Dit bleek allemaal niet waar te zijn, want na enige gewenning hebben mensen een voorkeur gekregen voor deze gemotoriseerde voertuigen en gemerkt dat ze veel voordelen te bieden hebben.

Met de e-step kun je in korte tijd ook wat langere afstanden afleggen, want met de juiste snelheid kun je in een mum van tijd zelfs meerdere kilometers afleggen. Wie niet over het nodige kleingeld voor de aankoop beschikt, moet ook eens een bezoekje brengen aan 777, want in dit online speelhuis is er een selectie spellen met hoge winstkansen. 

De winst kan worden geïnvesteerd in een nieuwe eigen e-step, zodat je binnenkort de mogelijkheid hebt om thuis op een van de populaire steps te rijden. We leggen hier uit waarom e-steps zo populair zijn!

De voordelen van e-steps

Het leven in de stad is heel anders dan op het platteland. In een grote stad zijn er talloze mogelijkheden om van A naar B te komen. Het openbaar vervoer is in dit verband altijd een goede optie, en het is ook nog eens heel goedkoop. Met de juiste kaartjes kun je met een klein budget door de hele stad reizen. Auto's zijn nogal impopulair in grotere steden en daar zijn verschillende redenen voor. Vooral 's ochtends en 's avonds is er weinig verkeer. Door de vele mensen die naar hun werk of naar huis rijden, zijn de straten in steden vaak overvol. Daarom besluiten steeds meer stedelingen om het zonder auto te doen. Er zijn immers genoeg alternatieven die kunnen helpen om je in de stad te verplaatsen. 

De fiets zou een mogelijkheid zijn en die geniet een grote populariteit. Inmiddels geldt dit ook voor de e-bike. Deze variant komt steeds vaker voor en is net zo gewild als de e-step. Deze fietsen zijn echter meestal erg zwaar en groot. Daarom zijn ze moeilijker op te bergen. In de meeste steden kun je deze fietsen echter huren, zodat het niet nodig is om je eigen model te kopen.

Bij een bezoek aan een wat grotere stad is het duidelijk dat het stadsbeeld steeds meer wordt gedomineerd door e-steps. Grote steden hebben veel van deze voertuigen en dit wordt nu als positief ervaren. E-steps zijn erg praktisch, omdat ze op korte termijn en heel goedkoop kunnen worden gehuurd om de gewenste afstand af te leggen. Deze steps zijn erg stil. Bovendien is het gemakkelijk om ze te besturen. Toch moet je een beetje respect hebben voor het besturen van deze voertuigen, want als je de besturing van een e-step onderschat, kun je snel op de grond belanden.

De nadelen van e-steps

E-steps bieden veel voordelen, maar zoals alles in het leven hebben ook deze kleine alledaagse voertuigen een aantal negatieve punten die genoemd moeten worden. Vooral in het begin van de opkomst van deze steps werd er vaak gewaarschuwd voor mogelijke ongelukken. Ondertussen is dit een beetje een gedoe gebleken, want het aantal ongevallen met e-steps is inderdaad beperkt, maar het klopt dat er ongelukken kunnen gebeuren bij het rijden op deze steps. 

Daardoor is het mogelijk dat er schade aan mensen of dingen ontstaat. Dit is nog een reden waarom het verstandig is om te oefenen met het rijden op een e-step voordat je snellere tochten gaat maken. Verder is er geen sprake van dat veel gebruikers de steps na gebruik gewoon ergens opbergen. Het gevolg is dat de steps vaak midden op de weg staan en bijvoorbeeld voetpaden blokkeren. Dit is echter niet de schuld van de steps, maar van de laatste berijders die egoïstisch handelen en niet aan hun medemensen denken. Als de e-step na de rit aan de kant of op aangewezen plekken wordt geparkeerd, wordt er een hogere veiligheidsstandaard gecreëerd en is iedereen blij.

Besteed altijd aandacht aan de veiligheid bij het rijden op e-steps

Veiligheid moet altijd voorop staan bij elke vorm van wegverkeer. Natuurlijk rijden e-scooters ook in voetgangersgebieden, maar ook hier moeten bestuurders oppassen dat ze geen voorbijgangers of voorwerpen raken. Om de kans op een botsing te verkleinen, is het raadzaam om een snelheid te kiezen waarbij de e-step goed kan manoeuvreren. Bij een hoge snelheid kan het lastig zijn om de step onder controle te houden. 

Test daarom van tevoren bij welke snelheid de e-step nog goed te besturen is. Daarnaast moet je je altijd bewust zijn van je eigen reactietijden. Het is aan te raden om een snelheid te kiezen waarbij je je prettig voelt, maar waarbij je ook de veiligheid van anderen kunt garanderen. Het is ook belangrijk om de steps na gebruik niet midden op het pad neer te zetten, maar aan de kant te zetten, zodat er geen risico is dat iemand over het e-voertuig struikelt. 

Als je deze aspecten in gedachten houdt, is de veiligheid gegarandeerd en kun je je richten op de vele redenen waarom e-steps zo populair zijn. Als men aandacht besteedt aan de veiligheid, dan zal de volgende rit op de e-step zeker een succes worden en ervoor zorgen dat men veilig op de gewenste bestemming aankomt.

De populariteit van e-steps neemt toe en daar zijn veel redenen voor

In de loop der tijd hebben e-steps veel pluspunten weten te scoren bij het grote publiek. Zelfs mensen die aanvankelijk kritiek hadden op e-voertuigen zie je nu steeds vaker op de trendy steps rijden. Natuurlijk waren er in het begin een paar problemen te overwinnen, maar daar zijn testfases voor. 

Nu heeft de e-step zich gevestigd en niet alleen als huurvoertuig in de grote steden. Je moet niet vergeten dat deze steps ook geschikt zijn voor privégebruik. Inmiddels zijn er zelfs handige en praktische accessoires voor de e-steps. 

Het kan zijn dat in sommige landen de e-step wordt beschouwd als een verkeersvoertuig en daarom moeten particuliere gebruikers hun step dienovereenkomstig registreren. Dit aspect moet zeker worden opgehelderd voordat een e-step voor privégebruik wordt aangeschaft, zodat je wettelijk gezien aan de veilige kant zit. Afgezien daarvan neemt het aantal particuliere e-steps toe, omdat ze leuk en praktisch zijn.

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Draai aan het wiel: Vijf populairste plekken om een elektrische step te winnen
Volgend artikel Met je elektrische step naar het voetbalstadion

Inhoudsopgave