Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Hulp bij het kiezen van een elektrische step

 • Henri Verbeek
 • 24 Feb, 21
 • 10 May, 23
Hulp bij het kiezen van een elektrische step

Welke elektrische step past het beste bij jou en waar moet je op letten bij je keuze? Wat zijn de verschillen tussen de elektrische steps en series? Ons assortiment is erg breed maar aangepast aan iedere behoefte.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een elektrische step?

Alle technische kenmerken van alle steps zijn resultaten van ideale metingen in een testomgeving met een gemiddelde berijder van 75 kg, op een vlak terrein, zonder wind en met het gemiddelde snelheid van 20-25 km/u. Dit zijn de factoren die de prestaties van de elektrische steps beïnvloeden.

Afhankelijk van je gewicht, het type terrein en andere omstandigheden kun je jouw verwachtingen min of meer bijstellen in vergelijking met de resultaten van een testomgeving.

Houd bij je keuze altijd rekening met twee hoofdgroepen factoren:

Factoren die niet snel te beïnvloeden zijn;

 • Het gewicht van de berijder
 • Het type terrein, eigen terrein, offroad of woon-werkverkeer
 • De gemiddeld af te leggen afstand op één volle accu

Factoren die je wel kunt beïnvloeden; 

 • Snelheid en motorvermogen
 • Ontwerp en uitstraling
 • Veiligheid en comfort
 • Draagbaarheid

Als je bijvoorbeeld 90 kg weegt en je moet dagelijks ongeveer 40 km diverse heuvels op rijden, dan kun je beter niet kiezen voor een licht model step met een kleine accu en een basismotorvermogen. Een eenvoudige step voldoet dan niet aan je behoeften.

Kijk dus eerst naar jouw behoeftes.

 1. Gewicht

Je gewicht bepaalt direct het benodigde motorvermogen van jouw ideale elektrische step. Hoe krachtiger de motor is, hoe meer gewicht hij aan kan. Als je wat groter en zwaarder bent, overweeg dan alleen modellen met een motor van 500W of meer:

 1. Type terrein

Denk aan normaal gebruik en op wat voor soort terrein je wilt rijden. 
Het terrein bepaalt – naast het gewicht - het motorvermogen wat jouw elektrische step moet hebben. Ook de wielgrootte is dan van belang.

Hoe sterker de motor is, hoe beter de elektrische step heuvels aan kan. Hoe zwaarder de step en/of de berijder is, des te moeilijker hij bergop gaat. Hoe groter de wielen, hoe soepeler de rit en hoe minder je de oneffenheden van de weg voelt.

Als je regelmatig hellingen tegenkomt, raden we je aan alleen te kiezen uit lichte en middelzware modellen met een 500W motor.

Je hebt immers een sterke motor nodig om goed bergop te gaan zonder dat de elektrische step langzamer gaat rijden, maar je hebt ook een lichter voertuig nodig. Als je veel op hobbelige en offroad wegen rijdt, raden we je aan te kiezen uit modellen met luchtbanden en goede vering of modellen die daar uitermate geschikt voor zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Zero.

Afstandsbereik;

Leg je dagelijks in totaal minder dan 20 km met je step af, dan kun je nagenoeg elk model step kiezen (let wel op de specificaties) want met een volle accu kunnen ze deze afstand makkelijk aan.

Wil je echter langere afstanden afleggen, dan is investeren in een model met een zwaardere accu en groter afstandsbereik van belang. Het afstandsbereik van de elektrische step is afhankelijk van de accu.

Nu je jouw opties al hebt beperkt door het bepalen van factoren die voor jou van belang zijn, kun je jezelf verder verdiepen in jouw persoonlijke voorkeuren.

Factoren die je keuze eenvoudiger maken:

Veel modellen binnen één serie hebben soms hetzelfde design en uiterlijk; de enige verschillen tussen de modellen binnen één serie zijn de technische kenmerken, zoals motorvermogen, accu en duurzaamheid van de e-step.

 • Hoe krachtiger de elektrische step is, hoe zwaarder hij is.
 • Hoe duurzamer de elektrische step is, hoe zwaarder hij is.

Nog enkele tips

Nu je de belangrijkste verschillen een beetje kent, vind je hier wat meer informatie om je te helpen bij je keuze.

 • Als je op zoek bent naar iets heel lichts en je vindt de kracht van de elektrische step minder belangrijk, bekijk dan motors die lichter zijn dan 350W
 • Als je op zoek bent naar het meest economische model met een goed motorvermogen en het afstandsbereik is iets minder belangrijk voor je (zeg tot 40 km) dan kunnen we je een 350W motor aanraden.
 • Als je langere afstanden wil overbruggen op één volle accu, kijk dan naar de modellen met een 500W motor of zwaarder en het mAh van de accu. 
 • Als je op een chique, comfortabel op veiligheid gericht ontwerp wilt rijden, bekijk dan zeker de Joyor Y5S en Y10
 • Wil je offroad rijden, kies dan voor de elektrische steps van Zero en de VMAX R55.
 • Wil je een zadel, dan kun je kiezen voor de meeste modellen van Joyor of Onemile. Deze laatste behoort tot één van de weinige RDW gekeurde e-steps.

SUCCES MET JE KEUZE! 

Mocht je hierna nog steeds vragen hebben, neem dan contact met ons op, we helpen je graag bij het bepalen van je keuze.

Bekijk ons gehele assortiment

Hallo, mijn naam is Henri Verbeek. De eigenaar van Nr1elektrischestep.nl. Ik heb een echte passie voor elektrische steps en het helpen van klanten met de best mogelijke klantervaring.

Ik hou ervan om nieuwe manieren te vinden om het leven van mijn klanten eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het bieden van een goede klantenservice of het reviewen van nieuwe producten, ik streef er altijd naar om de klant op de eerste plaats te zetten.

Henri Verbeek - Eigenaar Nr1elektrischestep

Foto support medewerker
Vorig artikel Heb je een rijbewijs nodig voor een elektrische step?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden

Inhoudsopgave