Doorgaan naar inhoud
Gespreid betalen mogelijk! | Gratis verzending vanaf 50 euro
Gratis verzending vanaf 50 Euro. Gespreid betalen mogelijk!

Waarom een elektrische step?

De elektrische step is hét vervoersmiddel van de toekomst. Ze zijn modern, duurzaam, praktisch en compact. Ben jij van plan er een aan te schaffen maar twijfel je nog over de toegevoegde waarde? Het is een vraag die steeds meer mensen zichzelf en ook aan ons stellen. Wij zetten de voordelen van de elektrische step voor jou op een rijtje.

Dankzij de elektrische ondersteuning van e-steps rijd je altijd soepel, licht en comfortabel. Ook als het even hard waait of als je tegen een helling op moet rijden. Met een zadel voeg je zelfs nog wat extra comfort toe. De steps zijn gemakkelijk in gebruik en zullen op termijn een van de belangrijkste vervoermiddelen worden in Nederland. Even snel boodschappen doen, meenemen in de auto of zelfs in het openbaar vervoer; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Naast de vele functionaliteiten is een elektrische step ook gewoon hartstikke leuk, hip en cool. Het biedt veel vrijheid, souplesse en gemak en is ook nog eens zeer betaalbaar. Zelf gebruiken wij de step vaak voor de fun om lekker over straat te zoeven, waarbij veel voorbijgangers verrast en nieuwsgierig omkijken. De interesse is dan ook snel gewekt, en de vraag ‘mag ik het ook even proberen?’ wordt vaak gesteld.

Zakelijk gezien wordt de elektrische step al veel gebruikt. Je beweegt je namelijk moeiteloos door het drukke centrum en vermijdt het verkeer, omdat er geen filevorming is en je gebruik kunt maken van snellere routes. Na aanschaf is de prijs daarnaast erg snel terugverdiend. Als je bijvoorbeeld vaak in het centrum moet zijn, lopen de parkeerkosten in grotere steden al snel op. Een uurtje parkeren kost je al snel tussen de 2 en 7 euro. De rekensom is snel gemaakt: je zult gegarandeerd besparen! Even parkeren aan de rand van de stad en met de step je reis vervolgen. Makkelijker kan niet. Het enige wat je niet moet vergeten is hem even op te laden.

Met de elektrische step overbrug je moeiteloos afstanden van tussen de 15 tot zelfs 100 kilometer! Dit ligt er natuurlijk aan welke modelkeuze je maakt. Als je een licht en handzaam model zoekt, zoals de Joyor A3, wordt de actieradius ook kleiner. Hoe snel je wilt gaan hangt ook af van het typenummer. Zo behaalt de Zero 8PRO in onbegrensde stand een snelheid van wel 45 km/u. Ook zijn er soorten die je zelf simpel kunt modificeren voor een hogere snelheid. De Europese richtlijnen geven echter aan dat een bijzondere bromfiets (categorie waar de e-step onder valt) maar 25 kilometer per uur mag gaan, anders valt deze in de categorie normale bromfietsen.

Momenteel is de e-step officieel niet toegestaan op de openbare weg, maar het wordt wel gedoogd. Omdat het een relatief nieuw product betreft, is er nog geen duidelijke regelgeving. In nagenoeg iedere grote Europese stad is de elektrische step al een niet meer weg te denken vervoersmiddel. In de loop van 2021 zal er dan ook een beslissing worden genomen over de algehele legalisering van de meeste elektrische steps. Momenteel zijn er diverse partijen zeer actief om in de grote steden een deelstep-programma uit te rollen. Dit compacte voertuig is namelijk een perfect alternatief als vervanging voor een elektrische fiets, auto of scooter.

Een e-step is ook de perfecte aankoop met het oog op duurzaamheid en de energietransitie. Bij het gebruik van een elektrische step - in plaats van de auto of brommer - reduceer je jouw verbruik en uitstoot aanzienlijk. Daarnaast is de accu meestal recyclebaar.  

Er zijn uiteraard nog vele toepassingen waarvoor je de elektrische step zou willen gebruiken, maar één ding staat vast: de e-step is straks niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld!